ETIKETTER

onsdag, augusti 08, 2012

Marias pasta bruschetta


Heeej! Efter önskemål på Instagram kommer här ett recept på världens godaste bruschettasås som jag brukar servera med pasta. Detta är en mumsig rätt som faller de flesta i smak. Busenkelt recept dessutom! Jag brukar aldrig följa recept när jag lagar mat, utan kör mest med ögonmått.Därför beskriver jag nedan hur jag gick tillväga. Har ni frågor får ni gärna maila mig eller ställa er fråga bland kommentarerna. Ingredienser som jag använde: ♥pasta ♥bruschetta ♥kyckling ♥fetaost ♥iMat (går även bra med grädde eller vatten) ♥salt peppar (♥soltorkade tomater)


Koka upp valfri pasta. Jag använde denna breda som verkligen var supergod. Köpt på Ica Maxi.


Sedan är det dags att förbereda bruschettan. Jag har använt den här produkten från Oil & Vinegar i flera år och den är en stående favorit.


Så här ser bruschettan ut efter att den blandats med vatten och har fått stå i några minuter. Som ni ser så sväller den torra blandningen upp och blir tjock.


Stek kycklingen. Jag använde kyckling som jag köpt från salladsbaren, men det går lika bra att tärna kycklingfilé och steka upp det. Tillsätt sedan bruschettan och blanda. Blanda i 1-2 dl vatten och låt blandningen fräsa lite. Sen kan man tillsätta matlagningsgrädde eller vatten, beroende på vad man vill ha för såstyp. Jag brukar använda iMat som är mer hälsosamt än grädde. Koka upp såsen.


Tärna sedan fetaost och häll ner i såsen. Rör om medan såsen kokar upp lite lätt. När osten har smulats ned är pastasåsen färdig. Glöm inte att salta och peppra efter smak. 


Blanda ner pastan i såsen och rör om. Yummi, yummi...


Fäääärdigt!
Tips: Det är jättegott att ha i soltorkade tomater i denna sås. Testa! :-)

Etiketter:

4 Comments:

Anonymous Mireille latti sa...

Tack :) ser fram emot o prova!

9 aug. 2012 01:45:00  
Anonymous tindra sa...

jummie ser gott ut :)

9 aug. 2012 10:24:00  
Anonymous Anonym sa...

MUMS, MUMS!

9 aug. 2012 10:58:00  
Anonymous Melissa sa...

Denna ska jag testa! Tack för tipset :) puss

9 aug. 2012 18:14:00  

Skicka en kommentar

Hejsan! Lämna gärna en kommentar här nedan. ❤ /Maria

<< TILL BLOGGENS STARTSIDA

<--- Äldre inlägg . Nya inlägg --->