ETIKETTER

lördag, november 13, 2010

3 filmer jag har sett


The Invention of Lying, 2009
Filmen utspelar sig i en värld där inga lögner existerar. Man vet inte ens vad en lögn är för något. Alla är extremt ärliga och det i sin tur bidrar till många pinsamma situationer. Mark är en misslyckad manusförfattare som just fått sparken. Han har inte råd att betala hyran, men gör han inte det snart så kommer han att förlora sin lägenhet. Han går till banken och ska ta ut de pengar han har. Eftersom bankens datorsystem har kraschat, frågar de honom hur mycket pengar han har. Då helt plötsligt ser han sin chans. Han ljuger och säger en stor summa pengar. Självklart tror banken på honom för lögner existerar inte i deras värld. Och på så sätt har Mark uppfunnit lögnen...
Riktigt rolig film som bjuder på många skratt. En väldigt originell story men filmen kunde ha gjorts sååå mycket bättre. Efter ett tag tröttnar man och vill bara att filmen ska ta slut. Helt ok film, älskade scenen när killen berättar om "Gud" för folket, likt Moses och stentavlorna. Tröttnade lite på huvudrollsinnehavaren, hade hellre sett Jim Carrey i huvudrollen. Betyg: ♥♥♥♥♥ (3/5)

Skottår/Leap Year, 2010
"När Anna får nys om en märklig irländsk tradition som tillåter kvinnor att fria på skottdagen (29 februari), flyger hon raka vägen till Irland för att överraska sin karriärlystne pojkvän Jeremy med att ställa den stora frågan. Allt verkar gå fel när hennes plan landar i fel stad, men den stilige värdshusvärden Declan kommer till undsättning och kör henne tvärs över landet på en galen resa. Kommer Anna att hålla fast vid Jeremy eller kommer Declans irländska charm visa sig vara oemotståndlig" Text härifrån.
Huvudrollen spelas av min favorit Amy Adams och filmen utspelar sig i så otroligt vackra miljöer. Tyvärr är filmen lite utdragen och seg under vissa scener, men helt klart en underhållande, romantisk komedi. Charmig är den, men inte den bästa film jag sett precis. Helt klart sevärd! Betyg: ♥♥♥♥♥ (3/5)

The Good Guy, 2009
"Beth vill ha allt... Den unga ambitiösa Manhattantjejen, Beth, vill ha allt: ett bra jobb, fantastiska vänner och den perfekta killen att dela staden tillsammans med. Som vanligt är det sistnämnda det svåraste. I denna romantiska film faller Beth handlöst för Tommy, en sexig, ung Wall Street-höjdare. Men precis när allt verkar falla på plats uppstår komplikationer i skepnad av Tommys snygga och blyga arbetskamrat Daniel. Beth lär sig snart att kärlekens spel i storstaden är likt spelet på Wall Street höga risker, stora belöningar... men alla har en baktanke."
Alexis Bledel från Gilmore Girls spelar i den här filmen och det var väl därför som jag ville se den. Om man utgår från texten på baksidan av filmen så tror man att filmen kretsar kring henne. Och det gör den väl, men det är hennes pojkvän som berättar storyn och han som är i fokus. En helt vanlig story med en knorr på slutet. Vill inte säga för mycket om ni ska se den här filmen, men jag var redo att ge den en etta i betyg om det inte vore för slutet. Så den får en tvåa. Haha. Betyg: ♥♥♥♥ (2/5)

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Hejsan! Lämna gärna en kommentar här nedan. ❤ /Maria

<< TILL BLOGGENS STARTSIDA

<--- Äldre inlägg . Nya inlägg --->