ETIKETTER

onsdag, mars 17, 2010

Rengöring av sminkverktyg

Något som är superviktigt, men som många nog inte tänker på, är att tvätta sina sminkborstar. Så ofta som möjligt, helst en gång i veckan. Märker man av att hyn har försämrats och blivit glansig, ja då kan det vara dags för en rengöring av sminkborstarna. Det samlas så otroligt mycket smuts och bakterier i dem.
Smuts blir man av med exempelvis Yes eller vanligt hårschampo, men bakterierna är lite klurigare. Det finns bakteriedödande medel att köpa, men det är så onödigt dyrt. Flera hundra kronor för en liten flaska som inte räcker så länge. Bästa tipset är att hälla lite vodka på, fungerar lika bra!
Tvåla in borstarna/svamparna och skölj alltid i rinnande vatten (ljummet), då ser du hur mycket skit de verkligen innehåller (riktigt äckligt). Det finns delade åsikter kring vad man ska använda för rengöringsmedel. Jag tycker att Yes fungerar hur bra som helst, men det bästa är egentligen att använda vanligt schampo till borstar med riktigt hår. Det gör man lite som man vill.

Slutligen, var lika angelägen och varsam med sminkrengöringen som om det vore ditt eget hår. Din hy kommer att må så mycket bättre då! ♥

Etiketter: ,

0 Comments:

Skicka en kommentar

Hejsan! Lämna gärna en kommentar här nedan. ❤ /Maria

<< TILL BLOGGENS STARTSIDA

<--- Äldre inlägg . Nya inlägg --->